Werkt een nekwarmer tegen tocht in je nek?
Wanneer je een sportieve fietser bent dan is de kans groot dat je ook als het slecht weer is lekker in het weekend wil fietsen. Veel fietsers hebben dan vaak last van tocht rond de hals en nek. Dit zorgt voor een stijve nek of schouders na het fietsen. Hoe los je dat op?
Fanatieke fietsers fietsen ook in het najaar of in de winter lekker door en en hebben dan vaak last van tocht rond de nek en de hals wanneer ze voorovergebogen op de fiets zitten. De meeste fietsshirts hebben wel een licht opstaand kraagje, maar vaak is dat afdoende om er voor te zorgen dat je nek en hals lekker warm blijven.
Ook zie je veel fietsers met dikke sjaals om rijden, maar het gevaar is dan dat de hitte nergens heen kan en je jezelf opblaast van de warmte. En weg is je energie.
Tocht rond je nek los je op met een nekwarmer.
De oplossing is een nekwarmer te dragen. Dit is een kol die sluitend om de hals en nek zit met daar aan vast een stuk stof die over je schouders valt. Deze draag je onder je fietsshirt (of jack) en zorgt er voor dat de kou lekker buiten buiten blijft.
Door het gebruik van een nekwarmer (let op, dit is geen balacava of gezichts masker) zorg je er voor dat de ruimte tussen je shirt of jack en je hals word opgevuld met een technische laag die zweet laat verdampen en warmte beter vasthoudt. Doordat het ook nog eens goed sluitend valt beschermt het ook tegen de ergste rijwind op de fiets.
Een nekwarmer is zeer divers inzetbaar, niet alleen fietsers hebben baat bij de bescherming van de hals. Ook hardlopers die met temperaturen beneden het vriespunt aan het lpoen zijn zullen veel baat hebben bij deze bescherming voor je nek.
En als het even te warm wordt, dan doe je hem gemakkelijk en an frommel je hem op tot hij in je jaszak past. Uiteindelijk blijft er qua volume en formaat niet meer over dan een pakje speelkaarten. Ideaal dus om altijd bij je te hebben.
Wil je meer informatie over de Odlo ademende en warme nekwarmer, dan kun je die hier vinden: Odlo nekwarmer.